De laatste aflevering van dit seizoen! In deze aflevering bespreken we het nieuws dat WCAG 2.2 definitief is, een erg slimme rebranding van het Natural History Museum, dat Microsoft eindelijk afscheid neemt van Calibri en een nieuw lettertype heeft gekozen voor Office, Figma ondersteunt P3 color gamut, en waarom de View Transition API zo tof wordt.
In deze aflevering beginnen we met een rant over Threads, bespreken we het einde van de barcode zoals we die nu kennen, hoe om te gaan met color schemes in je HTML en bekijken we een blog die heel handig uitlegt hoe SVG’s werken.
Config, de conferentie van Figma heeft zich afgespeeld, wij zoomen in op alles wat daar aangekondigd is voor Figma. Verder bespreken we ook een zeer handige tool om even in de huid te kruipen van een gebruiker die (tijdelijk) een visuele beperking heeft.
WWDC was afgelopen week en Apple heeft weer het nodige aangekondigd, wij als tech idioten doken in de nieuwe VR..of AR bril van Apple en bespreken de UX én UI van dit apparaat. Verder kun je als je een beetje creatief bent Github als CMS gebruiken, hidden: until-found zit alleen nog maar in Chrome maar we hopen op snel meer, luister snel waarom het zo handig is. En last but not least, het welbekende slotje in Chrome gaat veranderen.
In deze aflevering onderzoeken we of RSS feeds een vervanger voor Mastodon of Twitter als resource kan zijn. Verder bespreken we wat nou precies de nieuwe baseline is van browsers en waarom dit handig is, diverse nieuwe features in Chrome en kunnen carousels nou wel gebruiksvriendelijk toegepast worden in websites/apps?
Dankzij het internet hebben veel mensen een baan, huis etc.. en het is dit jaar 30 jaar oud geworden! Reden voor een feestje. Verder bespreken we Rick’s User Crowd update, Figma Config 2023 op 21 en 22 juni, het verschil tussen User Flows en User Journeys en begint RSS weer helemaal terug te komen?
Er speelt momenteel veel rondom AI en ook in deze aflevering zijn er weer interessante ontwikkelingen. Maar naast AI hebben we het ook over een redesign voor waslabel iconen, transparante kortingen bij webshops, hoe je de tan() functie kunt gebruiken bij diagonale secties in je front-end, een alternatief voor Google fonts en waarom de aarde plat is!
In deze afleveringen hebben we het over het redesign van Wikipedia, de laatste updates van zowel Figma als Safari en bespreken we een nieuwe spec voor het HTML5-element “search” en hoe deze gebruikt gaat worden in de toekomst.
In deze afleveringen hebben we het over het mogelijke einde van het GSAP framework middels animation-timeline, een dashboard van de overheid die alle overheidswebsites inzichtelijk maakt en in hoeverre ze toegankelijk zijn, redesign van W3C website en een stukje geschiedenis over Design Thinking en waar het in de toekomst naartoe gaat.
In deze aflevering hebben we opnieuw een gast, namelijk Jelmer! Jelmer is front-end developer bij Kinesso (voormalig bGenius) en we bevragen hem over wat Kinesso nou precies doet. Verder behandelen we een feature in Flitsmeister namelijk verkeerslichten en gaan we in op de rebranding van Wise inclusief hun nieuwe Design System.